На 25 и 26 май президентът Румен Радев ще бъде на официално

...
На 25 и 26 май президентът Румен Радев ще бъде на официално
Коментари Харесай

Румен Радев заминава за Унгария и Швейцария

На 25 и 26 май президентът Румен Радев ще бъде на публично посещаване в Унгария по покана на сътрудника си Тамаш Шуйок. По време на визитата двамата държавни глави ще открият в Будапеща Българския културно-образователен център, построен с поддръжката на българската и унгарската страна. В новата постройка ще се обитават просветителните и културните институции и неправителствените организации на българската общественост, с което се реализира дълголетна фантазия на сънародниците ни в Унгария.

На 25 май в Будапеща българският президент ще бъде посрещнат с публична гала от унгарския си сътрудник. В президентския замък Румен Радев и Тамаш Шуйок ще проведат среща „ на четири очи “ и ще управляват пленарните диалози сред българската и унгарската делегация, след което ще създадат взаимни изказвания.

В рамките на визитата президентът Радев ще се срещне с министър-председателя на Унгария Виктор Орбан. Задълбочаването на двустранните връзки в области от съвместен интерес, измежду които енергетика, стопанска система, вложения, просвета и обучение, ще бъдат във фокуса на диалозите на президента. Акцент ще бъдат и тематики от районния и европейски дневен ред, както и въпроси в подтекста на идното унгарско председателство на Съвета на Европейски Съюз в интервала юли-декември 2024 година

На 27 май държавният глава Румен Радев ще бъде на работно посещаване в Конфедерация Швейцария. В Берн президентът на България ще организира среща  с швейцарския си сътрудник Виола Амхерд, след която ще се проведат пленарни диалози сред делегациите. Двустранното съдействието в областта на стопанската система, нововъведенията, образованието и сигурността, се чака да бъдат акцентите на срещата.

В рамките на визитата си Румен Радев ще посети в Лозана Международния олимпийски комитет по покана на президента на спортната организация Томас Бах. Румен Радев и Томас Бах ще проведат среща „ на четири очи “, след което ще се състоят и пленарни диалози. Перспективите пред България да бъде хазаин на Зимните юношески олимпийски игри през 2028 година ще бъдат разисквани по време на визитата в МОК.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР